مقاله لیمیت سوییچ???? یا شالتر پروانه ای چیست و چطور کار می کند در تاریخ 22 اردیبهشت سال 1401 آپدیت و به روز رسانی شد.
آسانسور یکی از ایمن ترین سازه هایی است که ساخته میشود. این ایمنی را میتوان در قطعات و مکانیزم های الکترومکانیکی بکار گرفته شده در هنگام ساخت آسانسور دید. یکی از این مجموعه مکانیزم ها که با نام سری استپ شناخته میشود وظیفه دارد در صورت وجود هرگونه مشکل کابین و مجموعه آسانسور را در هر جایی که قرار دارد به سرعت متوقف کند و از بروز هرگونه حادثه پیشگیری کند. یکی از اجزای سازنده سری استپ لیمیت سوییچ است که با نامهایی مثل سوییچ پروانه ای ، شالتر پروانه ای و لیمیت پروانه ای شناخته میشود.
برای اطلاعات بیشتر و دقیق تر، همچنین آموزش تصویری نصب و راه اندازی لیمیت سوییچ ها تا آخر این مقاله با ما باشید.
وظیفه لیمیت سوییچ چیست
در آسانسور های امروزی از 4 لیمیت سوییچ در هر دستگاه آسانسور استفاده میشود. دو عدد در بالا و دو عدد در پایین چاهک آسانسور. لیمیت سوییچ اول معمولا با نام دور انداز اجباری شناخته میشود. این قطعه وظیفه دارد فرمان کم کردن سرعت را به تابلو بدهد. وظیفه لیمیت سوییچ دوم صدور فرمان توقف آسانسور به تابلو فرمان است. یعنی وظیفه دارد از برخورد کابین با سقف یا کف چاهک جلوگیری کند.
در گذشته که موتور ها دو سرعته بودند از دو سوییچ دیگر هم استفاده میشد. یکی در بالا و دیگری در پایین قرار میگرفت و وظیفه دور اندازی را برای حد بالا و پایین چاهک داشت. یعنی در هر سمت دو عدد لیمیت سوییچ برای دور اندازی و یکی برای توقف اجباری داشتیم.
اگر آسانسور در جایی که قرار است متوقف شود توقف نکند در سر راه خود به لیمیت سوییچ میرسد. این قطعه مانند یک کلید، برق را قطع میکند و سری استپ را فعال میکند. در صورتی که سری استپ فعال شود باید با سرویس کار آسانسور خود تماس بگیرید تا ایراد را رفع کند و سری استپ را آزاد کند.
لیمیت سوییچ باید دارای چه شرایطی باشد
مهمترین شرایطی که باید در هنگام تهیه این قطعه به آن توجه کنیم عبارتند از:
- استحکام و مقاومت بالا در برابر ضربه های وارده از اهرم روی کابین
- دارای فنر چرخشی قوی
- گواهینامه IP44 (به دلیل رطوبت و گرد و خاک موجود در چاهک آسانسور وجود این استاندارد ضروری است)
علاوه بر موارد بالا باید به خدمات پس از فروش برندی که قصد خرید از آن را داریم هم توجه شود.
چطور لیمیت سوییچ را نصب کنیم
این قطعه توسط یک عدد بازو و با پیچ به ریل کابین وصل میشود. توجه داشته باشید که این قطعه نباید زیاد محکم بسته شود. زیرا هنگام برخورد بجای آنکه قسمت پروانه آن بچرخد از جای خود در می آید. همینطور نباید زیاد شل باشد زیرا به مرور زمان از مکان خود جابجا میشود.
فیلم نصب لیمیت سوئیچ
در این فیلم خواهیم دید که لیمیت سوئیچ ها چگونه در چاه آسانسور نصب و راه اندازی خواهند شد.
برند ایرانی بخریم یا خارجی
خوشبختانه در مورد این قطعه کیفیت برند های معتبر ایرانی مانند نمونه های خارجی آن است. برخی برند های معتبر داخلی سازنده این قطعه عبارتند از شهاب ، پارس صنعت سپاهان و پارس آسا.
لیمیت سوییچ پروانه ای آسانسور شهاب که در صنعت آسانسور به نام شالتر پروانه ای نیز شناخته می شود بخشی از وظیفه کنترل سرعت و فرمان ایست در آسانسور را به عهده دارد . در هر آسانسور 4 عدد لیمیت سوییچ پروانه ای یا اصطلاحا شالتر پروانه ای استفاد می شود . این محصول شامل 4 عدد لیمیت سوییچ پروانه ای شهاب است و در واقع یک دست کامل از لیمیت سوییچ برای یک آسانسور محسوب می شود . در صنعت آسانسور ایران لیمیت پروانه ای شهاب یکی از معروف ترین و شناخته شده ترین برندها محسوب می شود .
قیمت لیمیت سوئیچ آسانسور
قیمت لیمیت سوئیچ آسانسور در زمان نگارش این مقاله (بیستم بهمن ماه سال 1400) در بازار تقریبا 165.000 هزار تومان است. اما باید توجه داشت از آن جا که قطعات اولیه ساخت لیمیت سوئیچ یا همان شالترپروانه ای آسانسور وارداتی است همواره با تغییر و نوسان قیمت دلار دچار تغییر میشود.
قیمت شالتر های پروانه ای یا همان لیمیت سوئیچ ها بستگی به جنس به کار رفته در ساخت آن دارد.
به همین خاطر پیشنهاد میکنیم برای خرید و کسب اطلاع از قیمت روز این محصول از طریق واتساپ با ما در ارتباط باشید. همچنین میتوانید برای خرید لیمیت سوئیچ از طریق صفحه فروشگاه قطعات آسانسور سایت ما خریداری نمایید.
دور انداز اجباری چیست
همان طور که در ابتدای مقاله گفته شد آسانسور ها دارای 4 عدد شالتر پروانه ای هستند که لیمیت سوییچی که دستور کم یا زیاد کردن سرعت موتور اسانسور را به تابلو فرمان میدهد و معمولا به عنوان اولین لیمیت سوییچ قرار میگیرد دور انداز اجباری نامیده میشود.
سوئیچ آسانسور
سوئیچ آسانسور در قسمت های مختلف یک آسانسور قرار میگیرد. به عنوان مثال میتوان گفت این سوئیچ ها در قسمت گاورنر و پاراشوت آسانسور ها نصب و راه اندازی میشود.
سوئیچ های آسانسور ها را بر اساس عملکرد کنتاکتی که دارند به دو دسته مختلف تقسیم میکنند.
- سوئیچ هایی که کنتاکت آن ها بسته است و برای باز کرد درب کابین وقتی که در حال بسته شدن است استفاده میشود
- سوئیچ هایی که کنتاکت آن ها باز است و از آن ها در بستن در اتوماتیک کابین وقتی که باز شده و زمان توقف در طبقه هنوز تمام نشده است استفاده میشود.
شالتر پروانه ای برق چیست
شاتر پروانه ای برق آسانسور وسیله ای است که در اسانسور های امروزی قرار میگرد و وظیفه این قطعه این است که از خوردن آسانسور به کف یا بالای چاهک جلوگیری کند. یعنی شالتر پروانه ای وطیفه دارد که دامنه نوسان و حرکت کابین آسانسور را مطابق با آن چیزی که در تابلو فرمان ذخیره شده محدود کند.
میتوان گفت شالتر های پروانه ای در مواقع برخورد مکانیکی اهرم با کابین آسانسور جریان برق را همانند یک کلید قطع و وصل میکند تا از برخورد جلوگیریشود.
برای آشنایی بیشتر با شالتر های پروانه ای یا همان لیمیت سوئیچ ها پیشنهاد میکنیم ویدیوی زیر را که مربوط به آنباکسینگ یک عدد شاتر پروانه ای است ببینید.
دانلود PDF مقاله لیمیت سوییچ
برای دسترسی همیشگی به متن این مقاله و استفاده آزاد از مقاله بررسی لیمیت سوییچ ها همواره میتوانید از قسمت زیر نسبت به دریافت و دانلود مقاله اقدام نمایید.
|
اگر این مقاله برای شما مفید بوده و یا هر گونه سوال انتقاد و پیشنهادی دارید در قسمت کامنت ها با ما در جریان بگذارید. برای بهبود این مقاله از نظر شما چه کاری باید انجام داد ؟