ویروس جدید کرونا روی زندگی بسیاری از ما تاثیر گذاشته و سبک زندگی مان را تغییر داده است. استفاده از آسانسور نیز از این قائده مستثنی نیست. امروز میخواهیم این مساله را کمی بیشتر بررسی کنیم. محققان میگویند برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا در آسانسور و سایر محیط های در بسته باید حداقل یک و نیم متر فاصله با افراد دیگر را حفظ کنیم. از این رو محیط کابین آسانسور بسیار مستعد ابتلای افراد به این ویروس است. از طرفی معمولا گردش هوا در آسانسور به اندازه جاهای دیگر نیست. این موضوع باعث ماندگاری بیشتر ویروس در آسانسور می شود. حال که به اهمیت این موضوع پی بردیم میخواهیم به شما در قالب فیلم و عکس بگوییم چطور احتمال ابتلا به این ویروس را در زمانی که در آسانسور هستیم پایین بیاوریم تا انتهای این مقاله با ما باشید.
چطور از آسانسور استفاده کنیم که به ویروس کرونا مبتلا نشویم
کرونا در آسانسور ها به دلیل محیط بسته ای که دارد محیطی مناسب برای پخش ویروس کروناست. شاید بهترین کار استفاده از پله ها باشد. استفاده از پله به دلیل محیط بازتر و گردش هوای بیشتر احتمال ابتلا را پایین می آورد. همچنین در دنیای کم تحرک امروزه نوعی ورزش نیز به حساب می آید و برای سلامتی مفید است. با اینحال اگر مایل به استفاده از آسانسور در هنگام اپیدمی کرونا بودیم بهتر است نکات زیر را رعایت کنیم.
قبل از این که به مقاله بپردازیم فیلم زیر را که توسط شبکه CBC آمریکا تهیه شده است و در آن راه های جلوگیری از مبتلا شده به کرونا را نشان میدهد ببینید.
۱ – استفاده از ماسک و شیلد : اولین و مهمترین روش پیشگیری در مورد ویروس کرونا در آسانسور استفاده از ماسک است. در محیط های بسته که احتمال ابتلا به این ویروس بالاتر می رود اهمیت استفاده از ماسک بیشتر می شود. پس با استفاده از ماسک برای سلامت خود و دیگران ارزش قائل می شویم. برای جلوگیری از ورود ویروس به بدن از راه چشم می توان از شیلد صورت هم استفاده نمود.
۲ – کمتر صحبت کنیم : بررسی های علمی نشان میدهد انتقال ویروس کرونا از طریق تنفس و مخاط دهان شایع ترین روش ابتلا به این ویروس است. هنگامی که صحبت میکنیم ذرات معلقی از دهان ما خارج می شود که حدود 10 دقیقه در هوا ماندگار است. پس سعی کنیم از صحبت کردن در آسانسور خودداری کنیم و به بقیه هم در این رابطه توصیه کنیم که در هنگام کرونا در آسانسور حرف نزنند. نصب یک کاغذ یا برچسب داخل کابین برای یادآوری این نکته به بقیه می تواند مفید باشد. اگر هم مجبور به صحبت در آسانسور بودیم به هیچ وجه به صورت رو در رو با دیگران صحبت نکنیم.
۳ – از تماس دست با دکمه های آسانسور خودداری کنیم : انتقال ویروس کرونا از طریق پوست دست تایید نشده است. اما اگر دستمان آلوده باشد ممکن است با دست صورت مان را لمس کنیم. این زمانی است که ویروس وارد بدنمان می شود. بهترین روش برای لمس شاسی آسانسور استفاده از دستکش یکبار مصرف است. می توان این دستکش ها را به تعداد زیاد تهیه کرد و داخل کابین آسانسور قرار داد. اگر دستکش یکبار مصرف در دسترس نبود استفاده از دستمال کاغذی گزینه مناسبی است. بهتر است همیشه چنددستمال کاغذی همراهمان داشته باشیم. اگر موارد بالا در دسترس نبود باید سعی کنیم با هر وسیله ای بجز انگشتانمان کلید را بزنیم. استفاده از آرنج، کیف یا حتی قسمتی از لباس راه مناسبی برای اینکار است. اگر هم مجبور به استفاده از دستمان شدیم بلافاصله دستها را بشوییم یا آنرا ضد عفونی کنیم.
برای استفاده از آسانسور در هنگام کرونا و همچنین برای پیشگیری از مبتلا شدن به کرونا در آسانسور کار جالبی که میتوانیم انجام دهیم این است که یک بسته گوش پاک کن، کبریت یا خلال دندان در آسانسور قرار دهیم تا به وسیله آن مسافران در هنگام اپیدمی کرونا شاسی را فشار دهند و در آسانسور را باز و بسته کنند.


۴ – فاصله خود را با بقیه حفظ کنیم : برای جلوگیری از گرفتن کرونا در آسانسور زمانی که داخل آسانسور هستیم باید سعی کنیم بیشترین فاصله ممکن را با بقیه افراد داشته باشیم. اگر آسانسور شلوغ بود می توانیم صبر کنیم تا آسانسور خالی شود و در شیفت بعدی سوار آن شویم. استفاده از پله هم در این مواقع توصیه می شود. البته حواسمان باشد که در راه پله ها هم مراقب باشیم و دستمان را به جاهایی مانند نرده ها نزنیم. همچنین می توانیم با هماهنگی بقیه ساکنین ساختمان ظرفیت آسانسور را محدود کنیم. استفاده از علایمی در کف کابین که نشان دهد هر فرد در کجا باید بایستد هم میتواند برای حفظ فاصله اجتماعی در دوران کرونا مفید باشد.
۵ – رو به دیوار بایستیم : اگر داخل کابین آسانسور افرادی بجز ما هم حضور دارند ایستادن رو به دیوار می تواند به کم کردن خطر ابتلا به ویروس کرونا در آسانسور کمک کند. استفاده از علایمی در کف کابین که نشان دهد هر فرد در چه جهتی باید بایستد هم میتواند مفید باشد.
۶ – سیستم تهویه را روشن بگذاریم : معمولا روی پانل شاسی داخل کابین آسانسور کلیدی وجود دارد که با زدن آن فن مربوط به سیستم تهویه آسانسور روشن می شود. هرچند باید بدانید روشن بودن دائمی فن ممکن است باعث خرابی یا سوختن آن شود. پس بهتر است از شرکت نصب کننده آسانسور و مهندسانی که در زمینه نصب و راه اندازی آسانسور ها فعالیت میکنند در این مورد سوال کنید.
۷ – محیط آسانسور محل سکونت خود را ضدعفونی کنیم : همین ابتدا باید متذکر شویم که الکل و سایر مواد ضدعفونی کننده ممکن است باعث سوختن پانل شاسی و سایر تجهیزات آسانسور شوند. حتما قبل از ضدعفونی کردن پانل ها و شاسی ها ابتدا با استفاده از سلفون روی پانل ها را بپوشانید. سپس با استفاده از مواد ضد عفونی کننده سطح سلفون را ضدعفونی کنید.تا زمان پایان پاندمی کرونا سعی کنید این کار را به صورت روزانه انجام دهید.
۸ – برای باز کردن درب آسانسور از دستکش یکبار مصرف استفاده کنیم : برای جلوگیری از گرفتن کرونا در آسانسور اگر درب طبقات آسانسور شما از نوع اتوماتیک می باشد که بخت با شما یار است. اگر هم درب طبقات آسانسور شما از نوع لولایی است برای باز کردن آن حتما از دستکش یکبار مصرف یا دستمال کاغذی استفاده کنید. همچنین می توانید جلوی درب طبقه مقداری دستکش یکبار مصرف قرار دهید تا برای همه در دسترس باشد.


در پایان حواسمان باشد که رعایت بهداشت فردی ، استفاده دائمی از ماسک و شستشوی مداوم دستها و صورت با آب و صابون بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این ویروس می باشد.
برای خواندن سایر مطالب مربوط به آسانسور میتوانید مقالات آسانسوری مارا مطالعه نمایید.
دانلود PDF مقاله کرونا در آسانسور
برای دسترسی همیشگی به متن این مقاله و استفاده آزاد از مقاله راه های جلوگیری از مبتلا شدن به کرونا در آسانسور میتوانید از قسمت زیر نسبت به دریافت و دانلود مقاله اقدام نمایید.
شما چه راه های دیگری برای جلوگیری از گرفتار شدن به کرونا در آسانسور هارا پیشنهاد میدهید !؟ کارهای خلاقانه ای را که در جاهای دیگر دیده اید برای ما در کامنت ها بنویسید.