جامع ترین مقاله آسانسور های بالابر|فیلم+pdf
در این مقاله به طور ویژه به معرفی آسانسور بالابر و آسانسور های باربر خواهیم پرداخت.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوریها و توسعه ی عمودی شهرها استفاده از آسانسور ها یکی از تجهیزات ضروری در زندگی انسان هامحسوب میشود.
ساختمان های بزرگی ساخته شدند و برای جا به جایی وسایل و انسان ها در این ساختمان ها نیاز به وجود دستگاهی مانند آسانسور که این جا به جایی هارا آسان کند حس میشد. به همین خاطر آسانسور ها به وجود آمدند و کاربردهای مختلفی پیداکردند که در حال حاضر جزو پرکاربردترین و پراستفادهترین وسایل هستند.
به خاطر گستردگی استفاده از آسانسورها، بالابرها به دستههای مختلفی مانند:
آسانسور کششی (کابلی) گیربکسی
2. آسانسور کششی (کابلی) گیرلس
3. آسانسور هیدرولیک
4. آسانسور باربری
5. آسانسور مسافربر
تقسیم می شوند.
که در این مقاله همانند مقاله های قبلی که به آسانسور کششی گیربکسی، آسانسور های کششی گیرلس و آسانسور های هیدرولیک پرداختیم بهصورت کامل به نوع ساخت آسانسور باربری، موارد استفاده ازآسانسور های باربری، نوع کارکرد این نوع آسانسور ها و دیگر موارد مربوط به این نوع آسانسور خواهیم پرداخت.
که شما عزیزان میتوانید برای آشنایی با سایر آسانسور ها و مقاله های مربوط از صفحه ی معرفی انواع آسانسورها به این مطالب دسترسی داشته باشید.

آسانسور بالابر چیست؟!
آسانسور بالابر به دستهای از آسانسورها که برای جابهجایی کالاها و وسایلی مانند کتابها، غذاها، تختها وسایل ساختمانسازی ساخته میشوند، گفته میشود.
آسانسورهای باری و باربری بهطور خصوصی برای حمل اشیا ساختهشده است.(عمق (یک متر) و ارتفاع کم (نیم متر) و همچنین کمتر از یک مترمربع بودن سطح مقطع (کف) اتاقک آسانسورهای باری) به همین دلیل این ساختمانها مناسب برای استفاده انسانها نیستند و استفاده انسانها از آنها امری غیری طبیعی و خطرآفرین است.
آسانسورهای باربری سرعت کمتری نسبت به سایر آسانسورها دارند.
آسانسورها باری دارای ایمنی بسیار بالا ارزان و مفید هستند که از آنها در زمان ساخت ساختمانها جهت حمل و جابهجایی مصالح ساختمانی و نفرات استفاده میشود.


انواع آسانسورهای بالابر
آسانسورهای بالابر با توجه به نوع ساخت و فناوری بهکاررفته در این نوع از آسانسورها به سه دسته مختلف آسانسورهای باری ثابت (بالابرهای ثابت)، آسانبرهای جک مستقیم (بالابرهای جک مستقیم) و بالابرهای هیدرولیکی – زنجیری یا کابلی تقسیم میشوند.
بالابرها با دستگاههای متفاوت و مکانیسمهای مختلف تولید میشوند که سیستم کاری آنها را میتوان به دو نوع الکترومکانیک و الکتروهیدرولیک تقسیمبندی کرد
بالابر الکتروهیدرولیک خود دارای سه سازهی مختلف باکار آیی متفاوت هستند که شامل سیستم قیچی، سیستم جک از کنار، سیستم دوبل جک و سیستم دو جک کنار هستند.
مشخصات فنی آسانسور های بالابر
آسانسورهای بالابر یا باربری ثابت (بالابرهای ثابت)
آسانسورهای باری( آسانسور بالابر) ثابت از سادهترین بالابرها هستند.
میتوان برای جابهجایی خودروها و یا قطعات صنعتی استفاده کرد. از این نوع آسانبرها در مغازه و کارخانه هم میتوان استفاده کرد.
آسانسورهای بالابر یا باربری جک مستقیم (بالابرهای جک مستقیم)
آسانسورهای باری(آسانسور بالابر) جک مستقیم فناوری ساخت خاص خود رادارند در این بالابرها جک هیدرولیک بهصورت مستقیم متصل میشود و به سمت بالا حرکت میکند. ضمن اینکه کارکرد جکهای این سیستم با استفاده از مدار فرمان مخصوص آسانسورهای دوبل جک کنترل میشود.
از این نوع آسانسورها میتوان در فروشگاهها، مغازهها در کارخانههای بزرگ برای حمل و جابهجایی وسایلی مانند ماشینآلات و لیفتراکها استفاده کرد.
از دستگاههای ایمنی استفادهشده در این نوع از آسانسورهای باری میتوان به سنسور قطع خودکار، پاراشوت، شیر فشارشکن و سنسور قطع خودکار در فضاهای بسته و فتوسل پردهای اشاره کرد.
آسانسورهای بالابر یا باربری هیدرولیکی- زنجیری (بالابر هیدرولیکی –زنجیری یا کابل)
از این نوع آسانسورها برای جابهجایی حمل بار استفاده میشود و برای حمل نفر متناسب نیست.


آسانسورهای بالابر باربری قیچی (بالابر قیچی)
آسانسورهای باربری قیچی را میتوان در محل اجرای پروژه با دستگاه سی ان سی (برش لیزری) مونتاژ و دمونتاژ کرد.
آسانسورهای بالابر الکتروهیدرولیک (بالابر الکتروهیدرولیک)
این نوع از آسانسورها میتواند درجاهای مختلف و برای کاربریهای مختلف نصب و استفاده شود اما عیب بزرگی هم دارد و آن این است که در بعضی مواقع تغییر دمای روغن میتواند مشکلاتی را به وجود آورد.
آسانسورهای بالابر جک کنار (بالابر جک کنار)
آسنسسور های باری دارای یک جک هیدرولیکی نصبشده در کنارهی کفی بالابر هستند.
آسانسورهای باری جک کنار (بالابرهای جک کنار) توانایی حمل و جابهجایی یکتن رادارند ضمن اینکه توانایی راهاندازی را هم با برق سه فاز وهم با تک فاز رادارند.
آسانسورهای بالابر دو جک از کنار (بالابر دو جک از کنار)
آسانسور بالابر یا همان آسانسورهای باری دو جک از کنار (بالابر دو جک از کنار) توانایی حمل باری بیشتر از آسانسورهای باری یک جک است اما توانایی حمل بار آن از بالابرهای دوبل جک دارای تناژ بالابری کمتر است.
آسانسورهای الکترومکانیک (بالابر الکترومکانیک)
آسانسور بالابر (آسانسورهای باری) الکترومکانیک از برق سه فاز استفاده میکنند و توانایی حمل و جابهجایی حداکثر دو تن رادارند.
آسانسورهای باری الکترومکانیک (بالابر الکترومکانیک) در فروشگاههای کوچک و کارخانههای بزرگ بهطورمعمول مورداستفاده قرار میگیرند البته این سامانهها معایبی مانند کم بودن تناژ بالابری، نویز بالا و سروصدا نیز دارند.

فیلم ساخت آسانسور های بالابر
در این ویدئو به طریقه ساخت آسانسور های بالابر خواهیم پرداخت. آسانسورهای باری که در اصطلاح به آنها بالابر گفته میشود در ابعاد، شکل و وزنهای مختلفی ساخته میشوند.
بالابرها بر اساس نوع ساخت و شکل و اندازهشان توانایی تحمل 2300 کیلوگرم تا 4500 کیلوگرم را دارا هستند.
در ساختار آسانسورهای باری برای جلوگیری از خطر برقگرفتگی از الکتروموتور غوطهور در مخزن استفاده میشود.
آسانسورهای باری (بالابر) در انواع مختلفی ساخته میشوند. مثلاً با استفاده از فنّاوری آسانسورهای کششی (سیم بکسلی)، هیدرولیک، روملس (بدون موتورخانه) و یا با استفاده از فناوری قیچی.
طریقه ساخت و نوع کارکرد آسانسورهای بالابر
در ساخت آسانسورهای باری مکانیسمهای خاصی طراحی میشود مثلاً برای اینکه آسانسورهای باری تحمل وزن بیشتری را نسبت به سایر آسانسورها داشته باشد همهی کابلهای فولادی را به حسگر فشار متصل میکنند تا در صورت پارگی کابلها، آسانسور سریعاً خاموش شود.
یکی دیگر از راههای افزایش تحمل وزن در آسانسورهای باری استفاده از ورقهای آجری برای کف آسانسورهاست.
در دستگاههای حرکتی آسانسورهای باری معمولاً از دو قرقره استفاده میشود که این باعث کاهش سرعت آسانسورهای باری نسبت به سای آسانسورها میشود.
برای افزایش ایمنی و اطمینان از امنیت آسانسورهای باری باید با توجه به نسبت ابعاد آسانسور بیشتر از سه سیم بکسل استفاده کرد چراکه این نوع از آسانسورها همواره برای جابهجایی وسایل و قطعات سنگین استفاده میشوند و درنتیجه متحمل وزن زیادی میشوند. به همین خاطر همانطور که در بالا اشاره شد یک سمت تمام کابل فولادی که به حسگر فشار متصل میشود تا درزمانی که کابلها پاره شوند آسانسور خاموش شود.
یکی دیگر از راههای افزایش ایمنی و اطمینان از سلامت آسانسورهای باری استفاده از سیستم اضطراری در بالای این نوع از آسانبرهاست که در مواقعی که برق سختمان دچار قطعی و مشکل میشود حرکت و جابهجایی آسانسورهای باری متوقف نشود.
هرچند که استفاده از آسانسورهای باری برای استفاده و جابهجایی انسانها توصیه نمیشود اما در ساخت این نوع از آسانسورها ظرفیتی برای جابهجایی یک یا دو نفر همراه با بار در نظر گرفته میشود.
اجزای موتور آسانسور بالابر
جک هیدرولیک: اجزای اصلی جک هیدرولیک عبارتند از سیلندر، پیستون و صفحات نگهدارنده
شیر دستی – فشار شکن – فیلتر برگشت – مانو متر

مقایسه آسانسور های بالابر و مسافربری
یکی از تفاوتهای آسانسورهای باری و آسانسورهای مسافربری تفاوتهای ظاهری آنها مانند دیوارهها، سقفها، اتاقکها و نوع نورپردازی آنهاست.
از دیگر تفاوتهای بین آسانسورهای باری و مسافربری میتوان به جدول زیر اشاره کرد:
آسانسورهای باربری |
آسانسورهای مسافربری |
|
مورداستفاده برای: |
حمل وسایل، بارها و کارهای خدماتی |
جابهجایی انسانها |
سرعت: |
کم |
زیاد |
جک هیدرولیک: |
دارد |
ندارد |
سیستم فرود اضطراری: |
دارد |
ندارد |
حرکت: |
آرام |
تندتر از آسانسورهای باری |
ظاهر: |
ساده |
زیباتر از آسانسورهای باری |
عرض درب آسانسور: |
مساوی عرض اتاقک |
کمتر از عرض اتاقک |
هزینه سرویس: | کمتر نسبت به سایر آسانسورها |
بیشتر نسبت بالابرها |
استهلاک و قیمت قطعات: | کمتر نسبت به سایر آسانسورها |
بیشتر نسبت بالابرها |
جالب است بدانید در بسیاری از ساختمانها به دلیل زیربنای کم فقط از آسانسورهای باربر استفاده میشود.
مزایای آسانسور های بالابر
- این نوع از آسانسورها بار زیاد را بهخوبی تحمل کرده و توانایی جابهجایی آن رادارند. معمولاً ظرفیت آسانسورهای باری (بالابرها) بین 500 کیلوگرم تا 3000 کیلوگرم هست.
- آسانسورهای بالابر را میتوان برای برجهای بلندمرتبه و ساختمانهای بزرگ نیز استفاده کرد چراکه این نوع از آسانسورها محدودیت ارتفاع ندارند.
- دارای سیستم ترمز و ایمنی پاراشوت است؛ یعنی اگر سرعت بالابر بیش ا اندازه مجاز شود این ترمز بهصورت خودکار و خودکار فعالشده و از سقوط بالابر جلوگیری میکند.
- آسانسورهای باری را میتوان با اتاقک تمام فلزی با ورق پانچ شده و درب آکاردئونی ساخت.
- در آسانسورهای باری (بالابرها) میتوان ابعاد اتاقک را با توجه به ابعاد چاهک ساخت.
- مقاوم در برابر صدمات، دستگاههای کاربری آسان و تزئینات مقاوم در برابر خط و خش.

- در آسانسورهای باری از رنگهای خودرویی و اپوکسی استفاده میشود تا خطر پوسیدگی در شرایط مختلف آب و هوایی کمتر شود.
- برای افزایش امنیت آسانسورهای باربری در مواقعی که مقدار بار زیاد است یک سمت تمامی کابلهای فولادی را به حسگرهای فشار روغن متصل میکنند تا اگر احیاناً حین کار پارگی رخ داد کل سیستم آسانسور خاموش نشود و کار آسانسور مختل نشود.
- اتاقک آسانسورهای باری صنعتی مستحکم و روشن هستند و دارای قطعاتی مثل آلارم، آژیر، هواکش و گوشى تلفن جهت تماس اضطراری با ترمز ایمنى خودکار بهمنظور جلوگیری از سقوط اتاقک میباشند.
- آسانسورهای باری از روغنهای هیدرولیکی استفاده میکنند که سازگاری کامل با محیطزیست را دارد.
- آسانسور های باری که به بالابر معروف شده اند فضای کمی را اشغال میکنند
معایب آسانسورهای بالابر
آسانسورهای باری (بالابر) سرعت پایینی دارند. سرعت آسانسورهای باری بهصورت میانگین بین 0.2 متر بر ثانیه تا 0.6 متر بر ثانیه هست.
از آسانسورهای بالابر در کجا استفاده میشود؟!
- آسانسورهای باری (بالابر) در ساختمانهای بزرگ و برای حمل و جابهجایی قطعات و مصالح ساختمانی مورداستفاده قرار میگیرد.
- از بالابرها برای حمل و جابهجایی غذاها در رستورانها، هتلها، تالارها، آشپزخانهها و سردخانهها و یا تخت در بیمارستانها استفاده میشود.
- از دیگر مکانهایی که از بالابرها (آسانسورهای باری) استفاده میکنند میتوان به انبارها، بارانداز، کارخانهها، کارگاهها، بیمارستانها، مجتمعهای مسکونی، تجاری، ادارى و کلیه فضاهای روباز و سرپوشیده اشاره کرد.
- همچنین از آسانسورهای باری (بالابر) برای جابهجایی کتابها نیز استفاده میشود.
- میتوان از آسانسورهای باری در ساخت تونل و پلها معدنها نیز استفاده کرد.
و در آخر نمونه ای از پروژه های مربوط به آسانسور های گیربکسی اجرا شده توسط شرکت البرز آسان بر سناباد را میتوانید مشاهده نمایید.


خرید آسانسور و نصب آسانسور های بالابر
با توجه به نوسانات قیمت و ثابت نبودن نرخ دستمزد ها و قطعات مصرف شده در این نوع از آسانسور ها شما میتوانید برای سفارش خرید آسانسور در مشهد و سایر شهرستان ها با ما از طریق شماره تلفن های درج شده درپایین سایت با ما در ارتباط باشید. شرکت البرز آسانبر سناباد با استفاده از قطعات خوب، مرغوب و باکیفیت و طراحی اولیه، نحوهی اجرا و گروه مجری نقش بسزایی در کیفیت این مدل از آسانسورهای کششی گیرلس را دارد.
طراحی و نصب این نوع از آسانسور ها کاملا متفاوت و نیاز به تخصص و تیم بسیار قوی درزمینهٔ ی طراحی، تولید و مونتاژ میباشد.
شرکت آسانسور و پله برقی البرز آسانبر سناباد با بیش از دو دهه تجربه در این صنعت با رزومهی درخشان در زمینهی طراحی، تولید، فروش، نصب و راهاندازی، سرویس و نگهداری و خدمات پس از فروش انواع آسانسورهای بالابر و آسانسور روملس (Machine Room Less) افتخار اجرای پروژههای شما در سطح شهر مشهد و سایر استان ها را دارد.
دانلود PDF مقاله آسانسور های بالابر
برای دسترسی همیشگی به متن این مقاله و استفاده آزاد از مقاله آسانسور های بالابر میتوانید از قسمت زیر نسبت به دریافت و دانلود مقاله اقدام نمایید.
آیا این مقاله برای شما مفید بوده است و مطالب این مقاله را تایید میکنید !؟ تجربه شما از استفاده از آسانسور های بالابرچیست !؟ آیا شما استفاده از این آسانسور هارا پیشنهاد میکنید !؟
|