loader image
آسانسور البرز اسان بر مشهد

 

آسانسور گیربکسی

در این مقاله به طور ویژه به معرفی آسانسور گیربکسی خواهیم پرداخت.

امروزه با پیشرفته‌تر شدن جوامع فنّاوری‌ها و ابزارهای مورداستفاده انسان‌ها نیز پیشرفت تر شده‌اند. در این مسیر آسانسورها نیز از پیشرفت مستثنا نبوده‌اند و همگام با سایر فنّاوری‌ها پیشرفت نموده‌اند.
با پیشرفته‌تر شدن فنّاوری آسانسورها در مکان‌های مختلفی مورداستفاده قرار می‌گیرند به همین دلیل فنّاوری ساخت و نوع ساخت آسانسورها در سالیان اخیر تغییرات زیادی داشته است.
این تنوع در فنّاوری و نوع ساخت و استفاده از آسانسورها باعث به وجود آمدن دسته‌بندی‌های مختلف درزمینهٔ آسانسورها شده است که می‌توان به‌صورت نمونه از مدل‌های زیر نام برد که بر اساس نوع چاه به دسته‌های زیر تقسیم‌شده‌اند:

1. آسانسور (کابلی) گیربکسی

2. آسانسور کششی (کابلی) گیرلس
3. آسانسور هیدرولیک
4. آسانسور باربری
5. آسانسور مسافربر

که در این مقاله به‌صورت کامل به نوع ساخت آسانسور گیربکسی، موارد استفاده از آن، نوع کارکرد و دیگر موارد مربوط به این نوع آسانسور خواهیم پرداخت.
در مقاله‌های بعدی به انواع آسانسورهای دیگر مثل آسانسور کششی گیرلس، آسانسور هیدرولیک، به آسانسور باربری و آسانسورهای مسافربری خواهیم پرداخت که شما عزیزان میتوانید برای آشنایی با سایر آسانسور ها و مقاله های مربوط از صفحه ی معرفی انواع آسانسورها به این مطالب دسترسی داشته باشید.

 

آسانسور های کششی گیربکسی
آسانسور های  گیربکسی

آسانسور های البرز سناباد

آسانسورهای کششی با موتور گیربکسی:

آسانسورهای کششی به دودسته‌ی کلی آسانسورهای با موتورخانه و بدون موتورخانه تقسیم می‌شوند که آسانسورهای کششی با موتور گیربکسی از نوع آسانسورهای با موتورخانه هستند از دیگر آسانسورها که موتورخانه دارند می‌توان به آسانسورهای کششی گیرلس اشاره کرد.

گیربکس چیست ؟!

گیربکس وسیله ای است که برای انتقال توان مکانیکی از یک منبع تولید توان به یک مصرف کننده به کار میرود
گیربکس درواقع یک واسطه بین منبع توان و مصرف کننده توان می باشد که بین منبع توان و مصرف کننده توان یک انعطاف پذیری بر قرار میکند.

 

گیربکس آسانسور کششی گیربکسی
گیربکس آسانسور

 

آسانسورها بر اساس نوع سرعت موتور آن‌ها هم به دودسته تقسیم می‌شوند:

 آسانسور با موتور تک سرعته:

موتور تک سرعتِ موتورهایی هستند که فقط یک سرعت برای موتور آن‌ها تعریف‌شده و نحوه کار این نوع از آسان‌برها این‌گونه است که در موتورهای گیربکسی تک سرعتِ موتور نیروی خود را از طریق گیربکس به آسانسور منتقل می‌کند.
معمولاً سرعت این موتورها کمتر از 2.5 متر بر ثانیه است.

 

کارشناسان و مهندسمان ما در شرکت البرز آسانبر سناباد همواره آماده کمک و مشاوره به شما عزیزان هستند. شما میتوانید از قسمت تماس با ما با مهندسان ما در ارتباط باشید.

 

موتور آسانسور گیربکسی
موتور تک سرعته در آسانسور گیربکسی

 

 آسانسور با موتور دو سرعته:

موتورهای دو سرعتِ موتورهایی هستند که همان‌طور که از نام آن‌ها پیداست قابلیت حرکت با دو سرعت مختلف رادارند. نحوه‌ی کار موتور دو سرعتِ این‌گونه است که دو سیم‌پیچ و دو سرعت برای حرکت دارد.
در هنگام شروع حرکت از دور تند و سیم‌پیچ پرسرعت استفاده می‌شود.
در هنگام رسیدن به پاگرد سیم‌پیچ ک سرعت فعال‌شده و حرکت می‌کند و سیم‌پیچ پرسرعت غیرفعال می‌شود تا این‌که آسانسور به‌صورت کامل بایستد.
به‌طورمعمول سرعت این نوع موتورها بالاتر از 5/2 متر بر ثانیه است که باعث ایجاد شتاب اولیه و ناراحتی کاربران می‌شود.

 

موتور آسانسور گیرکسی
موتور دو سرعته در آسانسور های گیربکسی

 

 

راه دیگر برای شناخت آسانسورهای کششی گیربکسی این است که در این نوع بالابرها انتقال نیروی محرکه انتقالی به قرقره کشتی به‌وسیله یک چرخ‌دنده انجام می‌گیرد (دلیل استفاده از گیربکس‌ها این است که سرعت آسان‌بر کنترل شود به این صورت که گیربکس نیروی موتور را دریافت کرده و قدرت آن را افزایش می‌دهد درنتیجه با زیاد یا کم کردن نیروی موتور می‌توان سرعت چرخش را کاهش یا افزایش داد)

نوع دیگر آسانسورها، آسانسورهای هیدرولیکی هستند که به‌جای چرخ‌دنده و موتورها این سیلندر و پیستون است که عامل جابه‌جایی اتاقک است. آسانسورهای هیدرولیکی خود نیز به انواع مختلی مثل هیدرولیکی مستقیم-مرکزی، مستقیم-کناری و غیرمستقیم-کناری تقسیم می‌گردند.

 آسانسور چیست؟!
آسانسور (که فرهنگستان زبان فارسی برای آن کلمه‌های آسان‌بر و یا بالابر را پیشنهاد داده است) اتاقک متحرکی است که به‌وسیلهٔ آن بار یا نفرات و یا مجموعه آن‌ها را از جایی به‌صورت عمودی بالا و یا پایین می‌بارند.
به‌عبارت‌دیگر آسانسور یکی از تجهیزات حمل‌ونقل عمودی است که جابجایی مردم یا کالا بین طبقات را تسهیل می‌بخشد.

 

آسانسور های کششی
آسانسور البرز سناباد

 

چرا به این نوع از آسانسورها، آسانسورهای کششی گیربکسی میگویند؟!

دلیل این نام‌گذاری این است که سیم‌بکسل‌ها با حرکت الکتروموتور و فلکه به سمت بالا یا پائین کشیده می‌شود؛ و ازآنجاکه اساس این نوع حرکت کشش است به آسانسورهای کششی معروف شده‌اند. آسانسورهای کششی قدیمی‌ترین نوع آسنسورها هستند که در بعضی موارد به آن ها آسانسور های کابلی نیز گفته میشود.

 

طریقه ساخت و نوع کارکرد آسانسورهای موتور گیربکسی چگونه است؟!

نیروی محرکه در این نوع آسانسورها از یک موتور الکتریکی که اکثراً در بالای چاه آسانسور و در برخی طراحی‌ها در پایین کنار چاهک و در محلی به نام موتورخانه نصب گردیده، تأمین می‌شود.
این نوع از آسانسورها که به آن‌ها آسان‌برهای کششی با موتور گیربکسی میگویند بر روی فلکه موتور گیربکسی توسط سیم بکسل های مغزی (کابل فولادی) که به قرقره متصل است حرکت می‌کند؛ که از یک سمت به اتاقک آسانسور و از سمت دیگر به وزنه‌های آسانسور (این وزنه‌ها معمولاً جنسی از چدن یا بتن دارند) که درون قابی فلزی به نام قاب وزنه قرار دارند، متصل است.
برای کمک به بالا رفتن آسانسور از این وزنه های چدنی و یا بتنی استفاده می‌کنیم که وزن هرکدام از این وزنه‌ها به‌اندازه نصف ظرفیت آسانسور (هر نفر 75 کیلوگرم محاسبه می‌شود یعنی برای یک آسانسور 6 نفرِ 225 کیلوگرم) به‌علاوه وزن خود کابین می‌باشد.
در ویدئوی زیر به نحوه ساخت آسانسور گیربکسی خواهیم پرداخت :

 

 

نقش وزنه‌ها در آسانسورهای کششی با موتور گیربکسی چیست؟!

هرچند که این وزنه‌ها در هنگام پایین آمدن باعث ایجاد اذیت و صرف هزینه و انرژی می‌شود اما اگر ما این کار نکنیم باید برای بالا و پایین بردن اتاقک آسانسورهای کششی از موتورهای قوی که کیلووات‌های بالایی دارند استفاده کنیم که در درازمدت باعث ایجاد هزینه‌های بیشتری برای ما خواهد شد.

ضمن این‌که این وزنه‌ها با ایجاد مزاحمت برای اتاقک باعث خواهند شد در هنگام پایین آمدن آسانسورهای موتور گیربکسی سقوط نکند و به‌آرامی پایین بیاید.
پس می‌بینیم که استفاده از وزنه‌ها در آسانسورهای کششی با موتور گیربکسی تنها هزینه زا و بیهوده نیست که به ما در کنترل آسانسورها در هنگام پایین آمدن کمک می‌کند و استفاده از آن‌ها واجب است.
سیم‌های بکسل همان‌طور که در بالا اشاره کردیم به قرقره متصل می‌شود که محل قرارگیری این قرقره‌ها در موتورخانه و در بالای چاهک است و توسط یک موتور الکتریکی حرکت داده می‌شود.

 

 

وزنه آسانسور گیربکسی
وزنه ی آسانسور گیربکسی

اساس کار موتورهای آسانسورهای کششی با موتور گیربکسی چگونه است؟!

اساس کار آسانسورهای کششی با موتور گیربکسی بر اساس نیروی اصطکاک بین سیم بکسل‌ها و فلکه کشش موتور است که باعث می‌شود در این نوع از آسانسورها که به آسانسورهای کششی معروف است قسمتی از وزن اتاقک و افراد توسط وزنه تعدیل شود چراکه نیروی کششی لازم برای حرکت اتاقک به‌وسیله وزنه‌ها کاهش میابد، بنابراین موتور الکتریکی آسانسور کششی همه‌ی وزن را به حرکت درنمی‌آورد و درنتیجه کارایی سیستم بهبود و هزینه‌های آن کاهش می‌یابد.
موتورهای مورداستفاده در آسانسورهای کششی دارای سرعت ثابت است و سرعت حرکت به‌وسیله سرعت چرخ‌دنده‌ها و گیربکس موتور کنترل و تنظیم می‌شود. برای کاهش سرعت در آسان‌برهای گیربکسی از

ترمزهای دیسکی استفاده می‌شود به همین خاطر درصد فرسایش و خرابی این قطعه بیشتر از سایر قطعات آسانسورها هست و باید علاوه بر سیم بکسل و فلکه به این قطعه نیز در سرویس‌های دوره‌ای چک و تعویض توجه ویژه‌ای شود.

 

درگذشته برای کنترل سرعت آسانسورها از موتورهای dc استفاده می‌شد زیرا سرعت این نوع موتورها را می‌توان به‌آسانی و بهترین کیفیت کنترل کرد اما امروزه و با پیشرفت فنّاوری موتورهای دی سی جای خود را به موتورهای ac داده‌اند. موتورهای ac به‌راحتی تا سرعت 5/2 متر بر ثانیه را تحمل می‌کنند.

موتورای سی
نمونه ای از موتور های ای سی
موتور دی سی
نمونه ای از موتور های دی سی

 

 

 

 

آسانسور کششی با موتور گیربکسی در کجا مورداستفاده قرار می‌گیرند؟!

مدل و الگوی نصب این آسانسورها در مشهد بنا بر ویژگی هر ساختمان و کارایی آن آسانسور می‌تواند متفاوت باشد. مهندسمان ما در شرکت البرز آسانبر سناباد با بازدید حضوری از محل به شما در جهت انتخاب نوع آسانسور مشاوره رایگان خواهند داد.

اما به‌طور خلاصه می‌توان گفت:
1. مکان‌هایی که نیاز به‌سرعت بالا وجود دارد. (آسانسورهای کششی با موتور گیربکسی سرعت بیشتری از آسانسورهای هیدرولیکی دارند به همین دلیل معمولاً در ساختمان‌های بلندتر از 150 متر از آسانسورهای کششی استفاده می‌شود.)
2. ساختمان‌هایی که حجم ترافیک بالایی دارند.
3. ساختمان‌های بالای 4 طبقه
4. در بیمارستان‌ها برای جابه‌جا کردن برانکاردها (این نوع از آسانسورها که در بیمارستان‌ها برای جابه‌جایی بیماران و پرستاران استفاده می‌شود باید نرم و راحت باشد به همین دلیل هست که در بیمارستان‌ها از آسان‌بر کششی گیربکسی استفاده می‌شود)

 

 

آسانسور گیربکسی در بیمارستان
از آسانسور گیربکسی در بیمارستان ها برای حمل برانکارد استفاده میشود.
در ساختمان‌های بیش تز از چهار طبقه یا بلندتر از 150 متر از آسانسورهای گیربکسی استفاده می‌شود
آسانسور گیربکسی

 

 

مزایای آسانسور گیربکسی:

  1. ازنظر هزینه نگه‌داری و تعمیرات آسانسورهای کششی با موتور گیربکسی در دسته‌ی آسانسورهای با هزینه متوسط قرار می‌گیرند.
  2. از دیگرمزایای بالابرهای کششی نسبت به آسانسورهای هیدرولیکی می‌توان به کمتر بودن مصرف انرژِی و حرکت نرم‌تر و راحت‌تر آن‌ها اشاره کرد.
  3. نرم‌تر کارکردن آسان‌برهای گیربکسی (علت نرم‌تر کارکردن آسان‌برهای گیربکسی این است که آن‌ها برخلاف آسانسورهای گیربکسی نیازی به واردکردن فشار اولیه و هل دادن اتاقک نیاز ندارند درنتیجه در کاهش مصرف انرژی تأثیر گدار خواهد بود.)
  4.  سرعت بیشتر آسانسورهای کششی نسبت به آسانسورهای هیدرولیکی (سرعت آن‌ها تا 2.5 متر بر ثانیه نیز می‌رسد)

    مزایا آسانسور کششی گیربکسی
    مزایای و معایب آسانسور گیربکسی

معایب آسانسور گیربکسی:

  1.  نگه‌داری سخت و مشکل نسبت به آسان‌برهای هیدرولیکی
  2.  قیمت بالای آن نسبت به آسانسورهای هیدرولیکی
  3. گرفتن فضای بیشتر نسبت به بالابرهای هیدرولیکی

 

معایب آسانسور های گیربکسی مزایای آسانسور های گیربکسی
نگه‌ داری سخت و مشکل نسبت به آسان‌برهای هیدرولیکی کم بودن مصرف انرژِی و حرکت نرم‌تر و راحت‌تر آن‌ها اشاره کرد
قیمت بالای آن نسبت به آسانسورهای هیدرولیکی نرم‌ کارکردن آسان‌برهای گیربکسی

 

و در آخر نمونه ای از پروژه های مربوط به آسانسور های گیربکسی اجرا شده توسط شرکت البرز آسان بر سناباد را میتوانید مشاهده نمایید.

 

موتور گیربکسی کششی

خرید آسانسور گیربکسی

با توجه به نوسانات قیمت و ثابت نبودن نرخ دستمزد ها و قطعات مصرف شده در آسانسور های گیربکسی شما میتوانید برای سفارش خرید آسانسور در مشهد و سایر شهرستان ها با ما از طریق شماره تلفن های درج شده درپایین سایت با ما در ارتباط باشید. شرکت البرز آسانبر سناباد با  استفاده از قطعات خوب، مرغوب و باکیفیت و طراحی اولیه، نحوه‌ی اجرا و گروه مجری نقش بسزایی در کیفیت این مدل از آسانسورهای گیربکسی را دارد.
طراحی و نصب این نوع از آسانسور ها (هیدرولیک و گیربکسی) کاملا متفاوت و نیاز به تخصص و تیم  بسیار قوی درزمینهٔ ی طراحی، تولید و مونتاژ می‌باشد.
شرکت آسانسور و پله برقی البرز آسان‌تر سناباد با بیش از دو دهه تجربه در این صنعت با رزومه‌ی درخشان در زمینه‌ی طراحی، تولید، فروش، نصب و راه‌اندازی، سرویس و نگهداری و خدمات پس از فروش انواع آسانسورهای گیربکسی افتخار اجرای پروژه‌های شما در سطح شهر مشهد و سایر استان ها را دارد.

 

 

دانلود PDF  مقاله آسانسور های گیربکسی

برای دسترسی همیشگی به متن این مقاله و استفاده آزاد از مقاله آسانسور های گیربکسی میتوانید از قسمت زیر نسبت به دریافت و دانلود مقاله اقدام نمایید.

آیا این مقاله برای شما مفید بوده است و مطالب این مقاله را تایید میکنید !؟ تجربه شما از استفاده از آسانسور های گیربکسی چیست !؟ آیا شما استفاده از این آسانسور هارا پیشنهاد میکنید !؟

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3.5]

 نام و ایمیل خود را وارد کنید تا برای همیشه این مقاله را در ایمیل خود داشته باشید.

امیدواریم خواندن این مقاله در سایت آسانسور البرز برایتان مفید بوده باشد. اگر سوالی دارید لطفا در قسمت نظرات بنویسید تا همکاران ما به آن پاسخ دهند. در صورتی که برای سرویس آسانسور خود نیاز به مشاوره دارید لطفا فرم سرویس و نگه داری آسانسور را تکمیل کنید تا همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. اگر تمایل به سفارش آسانسور دارید لطفا فرم سفارش آسانسور را تکمیل کنید.

۶ پاسخ

  1. ممنون از مقالتون در مورد آسانسور های کششی گیربکسی و فیلمی که در مورد آستچانسور گیربکسی قرار دادید من پاسخ سوال هام رو گرفتم.

  2. این مقالتون در مورد آسانسور های کششی گیربکسی بود. آیا مقاله ای واسه اسانسور های گیرلس هم دارین ؟!

  3. خیلی خیلی ممنون که آسانسور های گیربکسی رو به طور کامل بررسی کردین و معایب و مزایاش رو به طور کامل توضیح دادین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام، چطوری میتونم کمکت کنم ؟!